Între prietene FRUMOASE
anulare

NE PLACE NATURAL

Despre NE PLACE NATURAL
Un stil de viață conștient și rețete pentru mese sănătoase, dar delicioase!
YR-33683-pyr01518 mod.jpg
18 Vizualizări
2 Răspunsuri
Bună, tuturor! Întrucât am copilărit înconjurată de legume proaspete şi multe plante, nu îmi plac fr...
Reguli date de specialisti:Foloseste ghivece mici, scunde, pentru a creste rasadurile. Poti sa folosesti si ladite joase sau un sertar vechi (dar ai grija sa le gauresti baza).Foloseste un amestec de pamant de flori, compost (ingrasamant care imbogateste solul cu substante nutritive) si vermiculita (retine umezeala si aeriseste pamantul).Niveleaza bine pamantul si presara semintele dorite intr-un strat fin, dar ai grija sa nu le aglomerezi. Poti sa le acoperi cu un strat usor de vermiculita sau sa le lasi libere la suprafata.Recipientele nu se uda prin stropire directa, ci se aseaza cu baza in apa, astfel incat pamantul sa se umezeasca de jos in sus, iar semintele sa nu putrezeasca. Ai grija ca pamantul sa fie mereu umed (nu jilav).Pastreaza tempetarura constanta si lasa recipientele intr-un loc luminos si aerisit.Rasadurile, care apar in cateva saptamani, se scot cu grija (fara sa le rupi radacinile) si se replanteaza intr-un ghiveci normal, la distante de cativa centimetri intre ele.Nu uita sa le uzi, dar nici nu exagera cu prea multa apa si pastreaza ghivecele intr-un loc unde sa primeasca lumina 6-8 ore pe zi.Cele mai întâlnite plante comestibile de balcon sunt plantele aromatice ce cresc și se dezvoltăr foarte bine în ghivece. În această categorie intră oregano, cimbru, busuioc, tarhon, mentă, leuștean, mărar.Va doresc succes tuturor celor care aveti spatiu si doriti sa incercati...pupici
In primul rand este necesar de stiut ca aceasta planta iubeste foarte multa lumina, suporta foarte usor razele directe ale soarelui. Pentru cultivare se recomanda ferestrele dinspre sud, iar in caz de insuficienta de lumina se organizeaza iluminare artificiala. Pe pervazuri pot fi cultivate soiuri pitice, iar la balcon unde se poate asigura un volum mai mare de sol se cultiva soiuri inalte, chiar si cu legume gigant.Semintele se seamana in paharele din plastic transparent de 200 ml. Plasticul transparent permite de a controla umezeala. Nu se recomanda a gauri paharelele, deoarece din cauza volumului mic solul nu insuseste sa absoarba suficienta umezeala.Paharele se umpla cu sol, se toarna apa fierbinte si se lasa sa se raceasca. Apoi cu un creion se face o adincitura in sol si se planteaza semintele. Daca semintele sunt uscate se sadesc cate 2-3 la un loc, iar daca sunt incoltite – cate una in fiecare paharel si se lasa la loc cald (circa 25°C) si se acopera cu pelicula pentru a evita evaporarea umezelii. Dupa 3-4 zile, cand plantele rasar se transfera pe un pervaz mai racoros pentru a nu se alungi si nu se uda pana nu e uscat solul la suprafata pentru a evita dezvoltarea micozelor.Dupa ce solul este uscat plantele se uda cu apa calda. Se uda foarte atent pe langa peretii paharelor pentru a nu se umezi stratul de la suprafata. Daca totusi solul a fost udat la suprafata se presoara cu cenusa de lemn pentru dezinfectare. Rasadul se intareste in circa o luna si atunci se poate muta in vase mai mari.Cresterea si ingrijirea rosiilor in conditiile pe care le ofera apartamentul nu difera foarte mult de cultivarea lor in conditii obisnuite in gradina. Exista insa si unele nuante… In primul rand este necesar de stiut ca aceasta planta iubeste foarte multa lumina, suporta foarte usor razele directe ale soarelui. Pentru cultivare se recomanda ferestrele dinspre sud, iar in caz de insuficienta de lumina se organizeaza iluminare artificiala. Pe pervazuri pot fi cultivate soiuri pitice, iar la balcon unde se poate asigura un volum mai mare de sol se cultiva soiuri inalte, chiar si cu legume gigant.Semintele se seamana in paharele din plastic transparent de 200 ml. Plasticul transparent permite de a controla umezeala. Nu se recomanda a gauri paharelele, deoarece din cauza volumului mic solul nu insuseste sa absoarba suficienta umezeala.Paharele se umpla cu sol, se toarna apa fierbinte si se lasa sa se raceasca. Apoi cu un creion se face o adincitura in sol si se planteaza semintele. Daca semintele sunt uscate se sadesc cate 2-3 la un loc, iar daca sunt incoltite – cate una in fiecare paharel si se lasa la loc cald (circa 25°C) si se acopera cu pelicula pentru a evita evaporarea umezelii. Dupa 3-4 zile, cand plantele rasar se transfera pe un pervaz mai racoros pentru a nu se alungi si nu se uda pana nu e uscat solul la suprafata pentru a evita dezvoltarea micozelor.Dupa ce solul este uscat plantele se uda cu apa calda. Se uda foarte atent pe langa peretii paharelor pentru a nu se umezi stratul de la suprafata. Daca totusi solul a fost udat la suprafata se presoara cu cenusa de lemn pentru dezinfectare. Rasadul se intareste in circa o luna si atunci se poate muta in vase mai mari.Ingrijirea ulterioara prevede inlaturarea noilori lastari de la baza frunzelor si formarea plantei, deoarece acesti lastari sustrag o mare cantitate a energiei nutritive ceea ce contribuie la diminuarea roadei. De aceea lastarii se inlatura indata ce apar, insa pentru a evita imbolnavirea plantei nu se taie dar se rup cu mana. Se lasa doar un lastar, formandu-se doau ramuri. Se inlatura de asemenea si frunzele ingalbenite sau afectate.Temperatura optima de cultivare a rosiilor se considera 28 C ziua si 15 C noaptea. Aceste plante nu se tem de curent, deaceea se poate regla temperatura aierului prin aierisire. Se aieriseste incaperea dupa 2-3 ore de la udare. In timpul infloririi se evita excesul de umezeala.Se uda rosiile de doua ori pe saptamana, umezind bine solul. Temperatura apei trebuie sa fie de 20-25 C. Odata la 10 zile se hranesc cu ingraseminte minerale si organice. Se recomanda si stropirea frunzelor cu solutia de nutrienti, ceea ce va contrubui la dezvoltarea plantei.Pentru a proteja plantele de imbolnavire se evita umeditatea excesiva, incaperea se aieriseste cat mai des si se asigura patrunderea razelor solare. Pentru protejarea impotriva diferitor boli plantele se stropesc cu solutie de zeama bordoleza. Se prepara in felul urmator: 10 ml de sulfat de cupru se dizolva in 0,9 litri apa si 20 gr de var stins se dizolva in 0,1 litri de apa. Laptele de var se adauga foarte incet printr-o suvita subtire in solutia de piatra vanata amestecand incontinuu. Acest amestec se pastreaza pana la 24 ore.Succes...pupici
YR-44294 mod.jpg
59 Vizualizări
5 Răspunsuri
Bună, tuturor! Au mai rămas câteva zile până la Paşte, iar modul cel mai bun de a ne pregăti pentru ...
SUSTIN INTRU TOTUL PAREA CARE AI EXPUS-O PE SUBIECTUL POST!!! NU CRED CA MAI ESTE CEVA DE ADAUGAT!!!FOARTE FRUMOS AI ARGUMENTAT!!!
Bună @dumigeo ! Ai perfectă dreptate! Postul este în primul rând despre detoxifierea sufletului și a spiritului, iar apoi despre detoxifierea organismului . Cu drag,Cosmina
Mulțumesc mult...
149770_381544121876921_1762895645_n.jpg
207 Vizualizări
9 Răspunsuri
Bună, tuturor! Ştiu că există numeroase tehnici de a vopsi ouăle de Paşti, dar vreau să împărtăşesc ...
Iată şi oul meu norocos! A avut şi un mic avantaj întrucât este...de gâscă. Iar aşa cum promis, vă arăt şi cum au ieşit ouăle vopsite anul acesta cu tehnica prezentată. Am respectat şi în acest an tradiţia. Aştept şi fotografiile voastre! Cu drag, Anca
Foarte frumoase...Și eu le am făcut cu plante...
Ce fain...felicitari! Trebuie păstrat oul ....Noi am lăsat o pe fetița noastră să câștige...

Oul

10 Vizualizări
1 Răspuns
Multe dintre obiceiurile pascale sunt legate de ou. Încă din timpuri străvechi oul era dat în dar, f...
Arunci sus, ii albPica jos, ii galben. Am o casa varuitaNicaieri nu-i gaurita. Cine sade in cuibarCa un cocolos de var? Voi stiti ghicitori sau poezii sau sfaturi despre ou? Postati le...ne mai amuzam si mai invatam cate ceva...
6 Vizualizări
1 Răspuns
Pentru ca de sarbatori ne vizitam oamenii dragi, uite asa descoperim si lucruri la care ne asteptam ...
Vi l daruiesc cu drag si de leac...
22 Vizualizări
1 Răspuns
Experții Asociației Pro Consumatori atrag atenția cu privire la coloranții periculoși pe care îi con...
oşu deschis: coajă de ceapă roşie, sfeclă roşie, floare de bujor roşuPortocaliu: coajă de ceapă albă, morcovi, paprika, chili Galben: morcovi, flori de gălbenele, coajă de portocale sau lămâie, muştarVerde: secară crudă de primăvară, mentă, frunze de mesteacăn, foi de spanac, stevie, urziciAlbastru: frunze de varză roşie, mureMaro: frunze de nuc, ceai negru sau cafeaCum se vopsesc ouăleDacă ai ales culoarea pe care vrei s-o obţii regula de vopsire este simplă. Este recomandat să foloseşti ouă cu coaja alba, pentru că se prinde mai bine pigmentul de ele. Apoi trebuie să le speli bine de grăsime, apoi să le ştergi bine sau să le usuci.Vopsitul ouălor cu coji de ceapăEste o metodă folosită de maramureşeni. Pentru vopsitul a 15 ouă e nevoie de cojile de la cinci cepe mari. Se pun într-o oală de 2 -3 l, care are interiorul închis la culoare, pentru că oala se poate păta. Se adaugă două linguri de oţet (fixează culoarea) şi se lasă la fiert vreo 15 min., la foc mic, ca să nu crape. Ouale se scot pe o farfurie cu o lingură de lemn şi se lasă la scurs şi răcit, fără să şteargă. După ce sunt uscate, se ung cu ulei pentru luciu.Sau o altă metodă de vopsit este: se folosesc cojile de la 1 kg. de ceapă roşie, care se lasă la înmuiat de pe o zi pe alta (aproximativ 12 ore) într-un vas acoperit. A doua zi, se fierb ouăle 10-15 minute împreună cu cojile de ceapă şi 1 lingură de oţet pentru fixarea culorii, după care mai sunt lăsate în lichid până se obţine nuanţa dorită.Vopsitul ouălor cu cafeaCafeaua dă o nuanţă maronie ouălor, iar pentru aceasta se fierb 5-6 linguri de cafea într-un vas suficient de mare ca să nu dea în foc. Se adaugă ouăle, care se fierb circa 10-15 minute. În funcţie de durată cât sunt ţinute în apă, ouăle se colorează mai mult, iar moroul devine mai intens. De asemenea, nu trebuie să uiţi de lingura de oţet, ”ingredientul” nelipsit din reţetele de vopsire pentru ouăle de Paşte.Vopsitul ouălor cu sfeclă roşie Doua bucăţi de sfeclă se taie cuburi şi se pun într-un litru de apă. Se adaugă două linguri de oţet alb şi se lasă la fiert 10-15 minute. Dacă sfecla este lăsată pera mult la fiert culoarea devine maronie. Se opreşte focul când apa capată o culoare rubinie, după care se strecoară.Ouăle fierte în prealabil 5-7 minute se pun în zeama de sfeclă şi se lasă până capată culoarea dorită (uneori poate să dureze şi o noapte). Pentru o fixare mai rapidă a culorii se pot fierbe ouăle împreună cu sflecla, dar există riscul ca ele să se spargă ori să se crape. Important ca ouăle sa fie verificate din când în când ca să nu se închidă prea tare la culoare.Vopsitul ouălor cu varză roşieO varza roşie mică se toacă şi se pune la fiert într-un litru şi jumătate de apă cu două linguri de oţet şi se fierbe 15-20 minute. Zeama se colorează în roşu închis la inceput, apoi capătă o nuanţă mov-violet, iar la final devine albastră. Ouăle se pot pune la fiert şi împreună cu varza, caz în care se poate ca acestea să nu se coloreze uniform. În schimb, se pot prinde bucaţele mici de varză, care pot să creeze modele interesante pe ele. O altă metodă este aceea de a strecura zeama de varză şi se pune în ea ouăle fierte în prealabil. În câteva ore se poate obţine o culoare plăcută albastră, aproape turcoaz.Poţi folosi diferite frunzuliţe de plante pentru a decora ouăle. Aplici frunzuliţa muiată în apă pe ou ca în pozele de mai jos:De ce să foloseşti substanţe chimice care uneori străbat coaja ouălor ajungând în albuşul de ou, dacă poţi fi o gospodină inteligentă şi invetivă, mai ales că natura îţi oferă posibilităţi.
21 Vizualizări
0 Răspunsuri
Spanacul Spanacul are o istorie impresionantă. Nu se ştie cu exactitate care este originea spanaculu...
accueil2.jpg
118 Vizualizări
1 Răspuns
În inima Bretaniei, Eco Hotelul SPA Yves Rocher este locul ideal pentru a te reconecta la tine însuţ...
Mă bucur de fiecare curcubeu oferit și neașteptat...De fiecare raza întrezărita printre crengile pustii sau cupola verde plina de fructe a fiecărui copac...De parfumul florilor viu colorate sau de fulgii de zăpadă dansatori in clinchetul cristalin al zurgalailor...De lumina fiecărei zi și de liniștea nopților...De covorul verde care mi liniștește tălpile obosite sau scârțâitul de sub pașii grăbiți...Mă bucur de tot ce înseamnă Natura și îi mulțumesc respectandu i darurile,curățând o și îngrijind o,plantând și cultivând...
45 Vizualizări
3 Răspunsuri
Buna tuturor!Vreau sa impartasesc cu voi un film care a schimbat vietile a milioane de oameni de pe ...
Bună, @dianalarisa93! Mă bucur mult că ai deschis acest subiect. Şi eu cred că este foarte importantă gândirea pozitivă şi că trebuie să ne educăm şi să gândim astfel încât să atragem lucruri bune în viaţa noastră. Ai şi un exemplu în acest sens? de situaţii în care gândurile pozitive au ajutat sau chiar au schimbat viaţa cuiva? Cu drag, Anca
Că o persoana care am trecut prin foarte multe greutăți,inclusiv de a vedea de 2 ori luminița de la capătul tunelului,cred că secretul vieții sta in credință și autocontrol și de a învăța din eșecurile noastre și mai ales de a privi lucrurile cu optimism pt că o problemă are sigur 2 soluții și lucrurile pe care le dorim de întâmplă atunci când suntem într adevăr pregătiți....Și nu uitați să zambiti chiar și atunci când sufletul plânge...
si mai presus de toate...SANATATEA e secretul cel mai important al vietii....daca ai sanatate esti cel mai bogat om de pe pamant
83 Vizualizări
4 Răspunsuri
Ce stiti despre anxietate? Consider ca este un subiect care ar trebui discutat mai des,,oriunde..
Bună, @RAMO! Îţi mulţumesc tare mult pentru informaţii. Într-adevăr, anxietatea este o problemă foarte întâlnită şi ar trebui discutată pentru a fi recunoscută mai uşor de persoanele care se confruntă cu astfel de probleme. Din câte ştiu, anxietatea se manifestă diferit de la o persoana la alta, prin urmare şi metodele de tratament diferă. Cunoaşteţi şi tratamente pentru persoanele care se confruntă cu astfel de probleme? O zi frumoasă, Anca
nu pot spune ca eu cunosc tratamente , dar pot indica ceea ce m-a ajutat pe mine , chiar daca in momentul respectiv nu stiam ca e anxietate (stare de emotii continue urmare a schimbarii locului de munca).Atunci m-a ajutat tinctura de valeriana (luata la indicatiile medicului de familie).Am mai folosit ulterior passiflora , emocalm ,persedon , combinatii ,(ceaiuri pentru sistemul nervos din 10-20 plante , din plafare) important este si suplimentarea cu magneziu, calciu (si deficitul acestora provoca stari emotionale diverse.)Psihologii practica exercitii de relaxare, care dupa cateva sedinte pot fi repetate si acasa . Din toate invatam cate ceva.
Anxietatea este o emoție fundamentală, o stare accentuată de neliniște, în care așteptăm să se întâmple ceva rău sau simțim că nu ne mai aflăm în siguranță. Iată câteva exemple tipice:Nu știm cum va fi la un examen sau la un interviu pentru o slujbă. Va fi greu? Ne vom descurca? Ce întrebări ne vor pune? Ce vor zice ceilalți dacă eșuăm? Poate va fi bine, dar poate nu!Copilul nostru întârzie să vină acasă și nu răspunde la telefon. Oare a pățit ceva? De ce nu răspunde? Poate nu e nimic grav, dar nu știm sigur!Suntem în oraș și e întuneric pe strada pe care umblăm. Oare suntem în siguranță? Parcă am auzit niște sunete în întuneric. Să fie vreo pisică? Sau ne urmărește cineva?Mama noastră s-a îmbolnăvit grav. Nu știm ce prognostic are. Oare se va face bine? Va funcționa tratamentul pe care l-a primit?Ne-am pierdut locul de muncă din cauza reducerilor de personal. Oare cum ne vom descurca? Ce o să se întâmple cu noi? Cum se va schimba viața noastră? Nu poate fi ușor!Neliniștea aceasta nu este doar o stare mentală, ci o trăim în întreg corpul nostru: inima ne bate mai puternic, respirația ne este îngreunată sau foarte accelerată, ne simțim mușchii încordați, transpirăm, ne strânge stomacul. Trăind aceste lucruri, adesea ne este greu să stăm într-un loc, ne vine să facem ceva, să vorbim cu cineva, să plecăm undeva, să ne mișcăm dintr-un colț în altul al camerei. Iar mintea noastră pare a fi inundată cu îngrijorări (“Dacă se întâmplă … așa?” “Dacă pățesc … asta?” “Dacă nu reușesc să … ?”), cu imagini înspăimântătoare (“O să mă muște un căine!” “Voi pica examenul!” “Toată lumea râde de mine!”), cu amintiri neplăcute (“Vai, așa am pățit și atunci…” “Nu vreau să-mi aduc aminte cât de rău a fost când…”) sau îndoieli repetate (“Poate nu m-am asigurat destul că…” “Poate nu am făcut bine…” “Poate trebuia să zic ceva…”).TRATAMENTunătoarea este recomandată în afecţiuni digestive (gastrite hiperacide, ulcer gatro-duodenal, enterocolite, dischinezii biliare, hepatite), retenţie hidrică (edeme, ascită), hipertensiune arterială de cauză nervoasă, distonii neurovegetative, agitaţie psihomotorie, atacuri de panică, stări depresive, irascibilitate, insomnie, tulburări nervoase de menopauză.
Top subiecte discutate
  • Idei pentru vopsirea ouălor de Paşti

    Bună, tuturor! Ştiu că există numeroase tehnici de a vopsi ouăle de Paşti, dar vreau să împărtăşesc cu voi tehnica învăţată de la mama: ouă în frunze ...
    3 9
  • Cum ţinem post sănătos?

    Bună, tuturor! Au mai rămas câteva zile până la Paşte, iar modul cel mai bun de a ne pregăti pentru această sărbătoare este să ţinem post. Dar dincolo...
    4 5
  • Anxietatea

    Ce stiti despre anxietate? Consider ca este un subiect care ar trebui discutat mai des,,oriunde..
    3 4
  • Secretul vietii

    Buna tuturor!Vreau sa impartasesc cu voi un film care a schimbat vietile a milioane de oameni de pe intreaga planeta: The secret (secretul)Nu conteaza...
    4 3
  • Cum să cultivăm propriile legume sau plante aromatice?

    Bună, tuturor! Întrucât am copilărit înconjurată de legume proaspete şi multe plante, nu îmi plac fructele şi legumele « false » care se găsesc în sup...
    1 2